ITALLAP – STUBE ÉTTEREM

Itallap Stube Étterem

BOROK

Pezsgők és habzók

BOSCO DEI CIRMIOLI PROSECCO: 1290.-/dl

Könnyű, elegáns és finom buborékokkal teli glera szőlőből készült olasz pezsgő fehérbor.

OMBRE – PROSECCO SPUMANTE BRUT: 6990.-

Organikus bor Velence és Rovigo közt húzódó szőlőbirtokokról. 100% glera fajta fiatal tőkékről. Kirobbanó körteillat, finom habzás, szalmasárga szín, barack, alma, akác, orgona. Friss és könnyű.

TERRE NARDIN – VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO SUPERIORE EXTRA DRY: 9900.-

100% glera szőlő. Illatában almát, körtét, őszibarackot és egzotikus gyümölcsöket fedezhetünk fel, akáccal és jázminnal kísérve.

LECLERC BRIANT BRUT RESERVE ’18: 26900.-

Illatban citrusok, briós, mogyoró, enyhe mézesség. Szikár korty, lendületes savak, kóstolva barack, alma, lecsengésében finom sósság. (70% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier, 15% Chardonnay).

Fehérborok

Stube italok

Reisner Pince – „Stube” Irsai Olivér ’21 (Budajenő) 520,- Ft/dl

Fesztiválok, könnyed baráti összejövetelek kedvelt bora, sváb barátunktól. Friss, lendületes, fiatalos, fröccsös, nyarat idéző, gyümölccsel tele ízzel és kirobbanóan bodzavirágos illattal.

Joó Tamás – Olaszrizling ’22 (Villány) 520,- Ft/dl

Az 1950-es években sváb származású nagyszülők már készítették Villányban a híres Blauportugiesert. Ez ma sincs másképp! A család folyamatos fejlődés mellet, a hagyományokat szem előtt tartva a mai napig készít kiváló borokat. Tiszta, kellemes, friss korty. Elegáns, harmonikus savak.

St. Andrea – Napbor ’22 (Eger) 4700,- Ft

Színes, mint az egri borvidék, egy világfajta, a chardonnay, és egy kárpáti-medencei, az olaszrizling az alapja, ezt színesíti többet között zengő, pinot blanc, viognier, sauvignon blanc és tramini. Friss virágos jegyek, érettebb citrusok.

Konyári Fecske ’22 (Balatonboglár) 590,- Ft/dl

A birtok belépő fehérborában az élénk savú zenit mellett olaszrizling, sauvignon blanc és zöldveltelini a legjobb arányban házasítva. Zsenge, tiszta, élénk savú és friss ízű.

Pannonhalmi Rajnai Rizling ’22 4990- Ft

A borvidék egyik igazán tradicionális fajtáj. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be.

Pannonhalmi Sauvignon Blanc ’22 4990- Ft

Fajtajelleges és precíz sauvignon blanc, mely kirobbanó illattal, frissességgel és lendületes korttyal bír.

Káli Kövek Rizling ’22 (Köveskál) 4390- Ft

Káli medence, Szent György-hegy, Tagyon és Balatonrendes vegyes talajú és klímájú területeiről szüretelt rajnai és olaszrizling egyenlő arányú házasítása. Spontán, tartályban erjesztett színmust, rövid érlelés. Ropogós és energikus bor, sok ásvánnyal, telt ízekkel, citrusok és barack aromáival.

3 Grácia ’18 7790- Ft

Berecz Stefanie, Bárdos Sarolta és Bodó Judit közös bora. Ezek a borok nem a dűlők és fajták hirnökei. Sokkal inkább a közösségben gondolkodás, az egymás segítése a fő üzenet. A bor összeállításakor nincs recept, az adott évjárat tükrét szeretnék a borban megmutatni. A cél ezzel, hogy minél több ember ízlelje az édes borokat az étkezések során.

Határi ’21 7990- Ft

Nevét a földrajzi elhelyezkedéséből kapta, ugyanis a terroir közepén húzódik Erdőbénye és Olaszliszka határa. Talaj: diatomit-sárgás fehéres üledékes talaj. A humuszos réteg mindössze pár 10 cm, így a gyökerek már a telepítéskor könnyen felveszik a talaj ásványait. A bor spontán erjedt 220 literes tölgyfahordókban. A borban némi természetes cukor maradt, ez teszi könnyen fogyaszthatóvá és nagyon kedvessé. Az alapanyag bioszőlőből való.

Montes Reserva Chardonnay ’21/22 850 Ft/dl

Igazi klasszikus Chardonnay a Montes birtoktól, egy ideális és kiegyensúlyozott évjáratból. Kézi szüret, részben bogyós, részben egész fürtös préselés. Alacsony hőmérsékleten erjedt 13 C-on, a bor 30%-a új francia tölgyfahordóban érett fél éven keresztül, a frissesség megőrzése érdekében almasav bontás nem történik. Illatban ananász, sárgabarack, mogyoró és vanília. Közepes test, kerek korty, frissítő savak, ízben sok érett fehérhúsú gyümölcs, lecsengésben finom tölgyfás jegyek.

Matua – Sauvignon Blanc ’21/22 (Új-Zéland) 7990- Ft

Marlborough 60 különböző szőlőültetvényéről, Wairau és Awatere Valley szubrégiókból. Intenzív vágott fű, lime, trópusi gyümölcsök és bazsalikom. Élénk korty, a vibráló savak. Igazi „újvilági” élmény!

Pipoli Basilicata Greco Fiano’22 1080 Ft/dl

Acerenza területeiről származik. Illatában zöldes, valamint trópusi jegyek, mint például az ananászt találjuk. Nagyon vékony korty, melyeket vibráló savak egészítenek ki, kiváló aperitif.

Rozé borok

Németh Janó Stube Rosé ’22 (Szekszárd) 520,- Ft/dl

Kékfrankos, Syrah, Cabernet Franc, Pinot noir, Merlot, Kadarka, Cabernet Sauvignon.

Joó Tamás – Kékfrankos Rozé ’22 (Villány) 520,- Ft/dl

Joókedv Villányi Kékfrankos Rosé. Száraz, Oltalom alatt álló védett eredetmegjelölésű rosé bor. 100% kékfrankos szőlőből készült. Friss, üde, gyümölcsös illatokkal, epres-málnás ízjegyeivel egy kiváló könnyed, friss rosé.

Konyári Rosé ’22 590,- Ft/dl

Átfogó házasítás a birtok legfontosabb fajtáival, rosé színben. A 3 bordóit – cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot – kevés kékfrankos egészíti ki. Piros bogyósok, szamóca, fűszeres jegyek, szomjoltó korty és friss savérzet.

Calalenta Rosato ’22 1090- Ft/dl

Illatában, szemünket megtévesztve egy friss sauvignon blanc-t vagy akár egy fűszeres irsait érezhetünk, viszont a kóstoló után találkozunk a merlotra jellemző gyümölcsösséggel.

Vörösborok

Stube étterem borlap

Németh Janó Vörös Cuvée ’22 (Szekszárd) 490,- Ft/dl

Sváb barátunk: „Kell egy csapat! Egy olyan amibe mindenki beleteszi a legjavát. Ízzel, zamattal, stabil gerinccel, üde savakkal és mindezt persze hetyke virtussal. A csapat élén a Kékfrankos bátorságával a Zweigelt gyümölcsei kacérkodnak, a Cabernet Sauvignon eleganciája pedig áldását adja a frigyhez.”

Gál Tibor „Titi” Bikavér Superior ’16 (Eger) 6990,- Ft/palack

Laza, elegáns és lendületes egri bikavér vulkáni riolit tufáról szüretelt kékfrankos, kadarka, syrah, cabernet sauvignon, franc és pinot noir házasításából. Kádban spontán erjedt, 5 hektós hordóban egy évig érett. Titi első bikavére, amely pinot noirral készült, így lett még izgalmasabb, elegánsabb és könnyedebb, sok-sok piros gyümölccsel és ásványos lecsengéssel.

Bock – Ermitage ’14 (Villány) 9990,- Ft/palack

A pince birtokbora, a borvidék egyik legnépszerűbb tétele. Cabernet alapú házasítás, merlot, pinot noir, portugieser és syrah fajtákkal. Egy évig érett nagy ászokhordókban és használt barrique-ban. Gránátalma szín, a fűszeres illatban bőr, fahéj és szamóca. Fanyar meggyes korty, közepes testtel, csokoládés lecsengéssel.

Sauska Villányi Cabernet Franc ’17 9990,- Ft/palack

Egy klasszikus villányi vörös, modern formában. Színe élénk vörös, illata tiszta, fűszeres, finom tölgyre emlékeztet, emellett megjelennek benne a sötét bogyós gyümölcsök. 3 és fél hét héjon áztatás után 8 hónapos tartály (80%) és hordós (20%) érlelés következett.

Kaiken – Estate Malbec ’20/21 890,- Ft/dl

A korábbi Reserve helyett Estate nevet kapott ez az érett gyümölcsökkel, szederrel, meggyel kényeztető, finoman fás, élénken fűszeres illatú mendózai bor. Intenzív fekete gyümölcsös korty, lágy tanninok, finom pörkölt kávés jegyek, hosszú lecsengés. 40%-a fél éves francia tölgyfahordós érlelést kapott.

Kaiken Estete Cabernet Sauvignon ’20 6990- Ft

Cabernet az Andok lábánál fekvő Agrelo ültetvényről. Piros bogyós gyümölcsök, menta, eukalipsztusz, finom hordós fűszeresség illatban, Sima tannin, intenzív ízek, fajtajelleges gyümölcsök és fűszerek, enyhe vanília a lecsengésben.

Montes – Alpha Carmenére ’20 11900,- Ft/palack

90% carmenere, Chile zászlóshajó szőlőfajtája, plusz 10% cabernet sauvignon az Apalta-völgy, a Marchigüe-völgy és Colchagua-völgy ’Dry Farming’ művelésű ültetvényeiről. 55% új és használt francia tölgyfahordóban érett 12 hónapon át. Illatában érett fekete bogyós gyümölcsök, feketebors, dohány.

Heimann – Barbár ’19 (Szekszárd) 14990,- Ft/palack

“Van, ahol nem akarunk kompromisszumot kötni. A 2016-os Barbár ilyen bor.” A Heimann Családi Birtok életében idén ősszel minden a Barbárról szólt. Ági és Zoli tíz éve fejtették meg a házasítás receptjét, amit a mai napig követnek amikor az évjárat engedi, hogy palackba kerüljön a szekszárdi csúcsbor. Természetesen ők is egy maximalista sváb család!

Old Wine Primitivo di Manduria 14900,- Ft/palack

Könnyű és szerethető bor a pugliai birtokról. Tartályos erjesztés után 18 hónap magyar és francia hordós erjesztést kapott. Érett szilva, étcsokoládé és dohány dominál a kerek és selymes kortyban.

Heimann Merlot ’19/20 4990,- Ft/palack

Friss erdei gyümölcsök, markáns érett tanninok és finom savak harmóniája jellemzi.

 

 

KOKTÉLOK

Gin tonic

Inverroche Gin Verdant 3490,- Ft

Elegáns, nőies, lágy ízű, mégis összetett dél-afrikai ital. Az édes bodza és a kamilla karakteres íze találkozik a távol-keleti fűszerekkel.

Összetevők:
4 cl gin
Balatonic Bar Edition Tonic Water
capri
lime

Inverroche Gin Verdant tonic

Mrs. Millicent 3490,- Ft

Újhullámos magyar gin, a boróka mellett kardamom, narancs, bergamott is felfedezhető fel benne.

Összetevők:
4 cl gin
Balatonic Tonic Water
borókabogyó
uborka

Inverroche gin Mrs. Millicent tonic

Fynbos 3490,- Ft

Dél-afrikai gin, mely fehérszőlő valamint 33 őshonos növény desztillációja. Mély és komplex aromák, enyhe narancsos beütés, szegfűszeg és fehérbors jellemzi.

Összetevők:
4 cl gin
Balatonic Bar Edition Tonic Water
lime
erdei gyümölcsök

4 cl gin
Balatonic Bar Edition Tonic Water
gyömbér
narancs
fahéj

Cape Fynbos gin Finest Indian tonic

Opera Gin 3490,-

Az első igazi magyar gin, Tisztán kukoricaszeszből, 11 féle fűszer felhasználásával készítik. Annak érdekében, hogy autentikus maradjon, mákot is használnak a lepárlás folyamán.

Összetevők:
4 cl gin
Balatonic Bar Edition Tonic Water
lime
borókabogyó

London Hill 2990,-

Természetes alapanyagok, semmilyen mesterséges aroma. Egy friss, ropogós gin. A citrom és az édes narancshéj gyengéd citrusos felhangot, míg az egzotikus növények fűszeres-gyümölcsös aromát kölcsönöznek ennek a sima, tiszta és kifinomult ginnek.

Összetevők:
4 cl gin
Balatonic Summer Edition Tonic Water
levendula

KOKTÉLOK

Stube Spritz

Epres (Németh Janó 1 dl, saját epres limonádé, erdei gyümölcsök) 2290,- Ft

Bodzás (1 dl Stube Irsai, 4 dl házi limonádé, saját bodzaszörp, narancs, citrom, lime) 1990,- Ft

Levendulás (Stube Irsai 1 dl, 4 dl házi limonádé, narancs, citrom, lime, saját levendulaszörp) 1990,- Ft

Meggyes (Németh Janó rosé 1 dl, 4 dl házi limonádé, saját meggyszörp, erdei gyümölcsök) 2290,- Ft

Koktélok

Opera Kaffir lime (4 cl Opera vodka, Balatonic Signature Edition Kaffir Lime, szárított lime) 1990,- Ft

Mojito (4 cl Bacardi, Martini, szóda, lime, menta, barnacukor) 2990,- Ft

Aperol spritz (6 cl Aperol, 1 dl Frizzante, 1 dl szóda, narancs) 2590,- Ft

Garden Spritz (Alapja a Chandon borászat argentin pezsgője és a Garden likőr házasítása, melyben lendületes narancsjegyek, gyógynövények és virágok harmonizálnak.) 8500,- Ft / palack

Hugo (1 dl Zardetto Prosecco, 4 cl saját bodzaszörp, szóda, lime) 2190,- Ft

Campari Spritz (4 cl Campari Spritz, Sprite, narancslé, lime) 2190,- Ft

Habzó eper (1 dl Prosecco, epervelő, szóda, eper) 1690,- Ft

Pilis kincse (4 cl Fynbos gin, saját készítésű fenyőrügy szörp, fenyőtoboz) 2990,- Ft

SÖRÖK

Csapolt sörök

Csapolt sör Stube étterem

Paulaner világos csapolt sör (4,9% alk.): 990,- Ft/3dl, 1490,- Ft/5dl

Paulaner csapolt búzasör (5,5% alk.): 990,- Ft/3dl, 1490,- Ft/5dl

Paulaner Salvator prémium barnasör (7,9% alk.) : 1050,- Ft/3dl, 1550,- Ft/5dl

Üveges sörök

Cornelissen Krieken meggyes sör 4.5% 0,33 l: 1690,- Ft

Cornelissen – Luxury Lager Belga sör 0,33l: 1790,- Ft

Paulaner – Münchener lager, alkoholmentes 0,33l: 1390,- Ft

Paulaner – Hefe-Weissbier, alkoholmentes 0,5l: 1590,- Ft

Paulaner – Hefe-Weissbier Zitronen alkoholmentes 0,33l: 1590,- Ft

 

Röviditalok

4 cl

Jägermeister: 1390.- Ft

Jägermeister Manifest: 1990.- Ft

Unicum: 1390.- Ft

Unicum szilva: 1490.- Ft

Unicum Reserva: 1690.- Ft

Martini Bianco: 1390.- Ft

Finlandia vodka: 1290.- Ft

Opera vodka: 1490.- Ft

Beluga Noble vodka: 2450.- Ft

Bacardi rum: 1390.- Ft

Plantation XO rum: 2450.- Ft

Bumbu: 2250.- Ft

Johnny Walker: 1390.- Ft

Ballentines: 1390.- Ft

Jim Beam: 1390.- Ft

Jack Daniels: 1690.- Ft

Jack Daniels Gentleman Jack: 1890.- Ft

Scotch Chivas Regal 12 éves: 2150.- Ft

Sierra tequila: 1290.- Ft

1 Csepp Pálinka

4 cl

Remix Stube vegyesgyümölcs: 1100,- Ft

Feketecseresznye–málna: 2590.- Ft

Sárgabarack: 1990.- Ft

Birs: 1990.- Ft

Besztercei szilva: 1990.- Ft

Meggy: 1990.- Ft

Golden cascara: 1990.- Ft

Panyolai Elixír

4 cl

Érlelt szilva: 1790.- Ft

Kajszibarack: 1790.- Ft

Aranykörte: 1690.- Ft

Rubinszilva: 1690.- Ft

Vilmoskörte: 1790.- Ft

Feketecseresznye: 1790.- Ft

Fürtös meggy: 1790.- Ft

Mézes-fahéjas alma: 1690.- Ft

Mézes meggy: 1690.- Ft

Kávékülönlegességek

Bányai Coffee

Stube kávé 2021

Bányai Coffee

Kávénk a costa-ricai Lourdesi-völgyéből származik, ahol a termesztés és a feldolgozás folyamatát is Tóth Sándor (Lucky Cap) végzi. Az ültetvényt biodinamikus szemlélettel gondozzák, magyar mikrobiológiai talaj- és növénykondicionáló készítményeket alkalmaznak.

Az itt termelt Caturra és Catuai variánsok egy részét a régióra jellemző „honey” eljárással dolgozzák fel, ez a tétel képzi a Stube kávé alapját. Az elnyújtott pörkölési időnek köszönhetően visszafogottan érzékelhetőek a klasszikus kávéra jellemző kesernyés jegyek.

A Csokis kuglóf ízében egy karakteres étcsokoládé alapra épül, amit leginkább az aszalt szilvára emlékezető édes gyümölcsösség egészít ki.

Ristretto: 750,- Ft

Espresso: 750,- Ft

Espresso Macchiato: 790,- Ft

Hosszúkávé: 790,- Ft

Doppio: 1190,- Ft

Americano: 990,- Ft

Cortado: 950,- Ft

Capuccino: 990,- Ft

Latte Macchiato: 1190,- Ft

Melange: 1290,- Ft

Jegeskávé: 1490,- Ft

Espresso tonic: 1150,- Ft

Cascara freash (cascara tea, sprite, jég, citrus) 3 dl: 1390,- Ft

Rasentin: 890,- Ft

Alternatív tej: 250,- Ft

Teák és meleg italok

Dilmah szálas teák: 1490,- Ft

Brilliant Breakfast, Mango & Strawberry, Pure Peppermint Leaves, Mediterranean Mandarin, The Original Earl Grey, Blueberry & Pomegranate, Moroccan Mint Green Tea, Supreme Ceylon Single Origin

Koffeinmentes teák: Blood Orange & Eucalyptus, Natural Infusion of Blueberry, Elderflower  & Apple Infusion

Házi limonádé

Citromos limonádé:990,- Ft/3 dl, 1390,- Ft/5 dl

Bodzás limonádé: 990,- Ft/3 dl, 1390,- Ft/5 dl

Levendulás limonádé: 990,- Ft/3 dl, 1390,- Ft/5 dl

Meggyes limonádé: 1090,- Ft/3 dl, 1590,- Ft/5 dl

Epres limonádé: 1090,- Ft/3 dl, 1590,- Ft/5 dl

Fenyőrügy limonádé: 1490,- Ft/3 dl, 1990,- Ft/5 dl

Üdítők

Coca Cola üveges: 590,- Ft/0,25l

Coca Cola Light üveges: 590,- Ft/0,25l

Coca Cola Zero üveges: 590,- Ft/0,25l

Fanta üveges: 590,- Ft/0,25l

Gyömbér üveges: 590,- Ft/0,25l

Tonic üveges: 590,- Ft/0,25l

Sprite üveges: 590,- Ft/0,25l

Ásványvíz szénsavas: 490,- Ft/0,33l

Ásványvíz szénsavmentes: 490,- Ft/0,33l

Fuze tea citromos: 590,- Ft

Fuze tea barackos: 590,- Ft

Cappy narancslé, őszibaracklé, almalé, ananászlé: 220,- Ft/dl

Szóda: 60,- Ft/dl

Üveges szóda: 750,- Ft/9 dl

Rendeljen online, házhoszállítással!

Foglaljon asztal most a Stube Étterembe!

Értesüljön ajánlatainkról, rendezvényeinkről!

Kövesse a Stube étterem Facebook és YouTube oldalát!

ONLINE RENDELÉS TELEFONOS RENDELÉS