ITALLAP – STUBE ÉTTEREM

Itallap Stube Étterem

BOROK

Pezsgők és habzók

Montelvini Frizzante Regandino Rosé 490,- Ft/dl

Zardetto Prosecco Porta Monticano Extra Dry 5990,- Ft

Tíz éve készült az első évjárat a Zardetto család könnyű, fiatalos és életvidám proseccojából. A Monticano név, a környék folyójára utal, aminek forrása abban a szőlőben ered, ahonnan ehhez a borhoz is szüretelnek. A Porta Monticano az Extra Dry kategórián belül szokásosnál valamivel alacsonyabb cukortartalommal készült. Gazdag, aromás, almás, körtés, citrusos jegyek jellemzik.

Kreinbacher Prestige Brut 8990,- Ft

A Prestige házasítása (az első kiadáshoz hasonlóan) 100% furmintból készült. Somlói területekről, négy kifejezetten erre a célra kiválasztott alapborból. Illatban lime, virágok, kalács és csonthéjasok. A birtok legkiemelkedőbb tétele jól strukturált, egyensúlyos, friss karakter.

Leclerc Briant Brut Reserve 19990,- Ft

llatban citrusok, briós, mogyoró, enyhe mézesség. Szikár korty, lendületes savak, kóstolva barack, alma, lecsengésben finom sósság. (70% pinot noir, 15% pinot meunier and 15% chardonnay)

Fehérborok

Stube italok

Reisner Pince – „Stube” Irsai Olivér ’21 (Budajenő) 450,- Ft/dl, 3290- Ft

Fesztiválok, könnyed baráti összejövetelek kedvelt bora, sváb barátunktól. Friss, lendületes, fiatalos, fröccsös, nyarat idéző, gyümölccsel tele ízzel és kirobbanóan bodzavirágos illattal.

Joó Tamás – Olaszrizling ’20-’21 (Villány) 490,- Ft/dl, 3990- Ft

Az 1950-es években sváb származású nagyszülők (Joó Lajos és Magdolna) már készítették Villányban a híres blauer portugiesert. Ez ma sincs másképp! A család folyamatos fejlődés mellet, a hagyományokat szem előtt tartva a mai napig készít kiváló borokat. Ennek a bornak illatában érett alma és körte, kis virágossággal. Tiszta, kellemes, friss korty. Elegáns, harmonikus savak.

St. Andrea – Napbor ’21 (Eger) 4490- Ft

Színes, mint az egri borvidék, egy világfajta, a chardonnay, és egy kárpáti-medencei, az olaszrizling az alapja, ezt színesíti többet között zengő, pinot blanc, viognier, sauvignon blanc és tramini. A szokatlanul meleg évjárat szépen beérett fürtjeiből készült. Friss virágos jegyek, érettebb citrusok.

Konyári Fecske Fehér ’21 490,- Ft/dl, 4990- Ft

A birtok belépő fehérborában az élénk savú zenit mellett olaszrizling, sauvignon blanc és zöldveltelini a legjobb arányban házasítva. Most is hűtött tartályban erjedt szárazra a novemberi palackozás előtt. Zsenge, tiszta, élénk savú és friss ízű. „Száz évvel ezelőtt itt hasonló legelő és virágos rét volt, mint amilyen a címkén. Ezeket a réteket próbáljuk mi kicsiben, pár hektáron visszaállítani a környéken.”

Pannonhalmi Rajnai Rizling ’20 4990- Ft

A borvidék egyik igazán tradicionális fajtája, amely mára a legnagyobb területtel bír az ültetvényeken. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Kristálytiszta szerkezetű bora ízében az érés függvényében a citrusos ízvilág teljes skáláját mutathatja be.

Kristinus Irsai Olivér ’20 Organikus 4890- Ft

A Kristinus birtok vezetését Florian Zaruba vette át 2015-ben, amivel egy mindent újraíró átalakulás vette kezdetét. Néhány évnyi rákészülés után 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben váltott biodinamikus művelésre. A 2020-as évjáratból a pincénél már olyan élénk ízű és könnyű kézzel készített borok erjedtek, mint ez az irsai. Hűtött tartályban, spontán, szűrés és derítés nélkül, kevés kénnel palackozva. Szőlő illatú, lédús és gördülékeny.

Montes Reserva Chardonnay ’20 750 Ft/dl, 4890- Ft

Igazi klasszikus chardonnay a Montes birtoktól, egy ideális és kiegyensúlyozott évjáratból. Kézi szüret, részben bogyós, részben egész fürtös préselés. Alacsony hőmérsékleten (13 °C) erjedt, a bor 30%-a új francia tölgyfahordóban érett fél éven keresztül, a frissesség megőrzése érdekében almasav bontás nem történik. Illatban ananász, sárgabarack, mogyoró és vanília. Közepes test, kerek korty, frissítő savak, ízben sok érett fehér húsú gyümölcs, lecsengésben finom tölgyfás jegyek.

Határi ’18 – Tokaji Hárslevelű, Furmint 7990- Ft

Erdőbénye község határában húzódik. Nevét a földrajzi elhelyezkedéséből kapta, ugyanis a terroir közepén húzódik Erdőbénye és Olaszliszka határa. Talaj: diatomit – sárgás, fehéres üledékes talaj. A humuszos réteg mindössze pár 10 cm, így a gyökerek már a telepítéskor könnyen felveszik a talaj ásványait. A furmint tőkék 50, a hárslevelű tőkék 11 évesek. A bor spontán erjedt 220 literes tölgyfahordókban. A 2018-as évjárat nagyon meleg és hosszú vegetációs időszakának köszönhetően a borban maradt némi természetes maradékcukor. Ez teszi könnyen fogyaszthatóvá és nagyon kedvessé. Az alapanyag bioszőlőből való.

3 Grácia ’18 Édes 7990- Ft

Berecz Stefanie, Bárdos Sarolta és Bodó Judit közös bora. Ezek a borok nem a dűlők és fajták hírnökei. Sokkal inkább a közösségben gondolkodás, az egymás segítése a fő üzenet. A bor összeállításakor nincs recept, az adott évjárat tükrét szeretnénk borban megmutatni. A célunk ezzel, hogy minél több ember ízlelje az édes borokat az étkezések során.

Matua – Sauvignon Blanc ’20 (Új-Zéland) 7990- Ft

Marlborough 60 különböző szőlőültetvényéről, Wairau és Awatere Valley szubrégiókból. Intenzív vágott fű, lime, trópusi gyümölcsök és bazsalikom. Élénk korty, a vibráló savak. Igazi „újvilági” élmény!

Rozé borok

Németh Janó „Stube” ’21 (Szekszárd) 450,- Ft/dl, 3290- Ft

Kékfrankos, Syrah, Cabernet Franc, Pinot noir, Merlot, Kadarka, Cabernet Sauvignon.

Joó Tamás – Kékfrankos Rozé ’21 (Villány) 490,- Ft/dl, 3990- Ft

Joókedv Villányi Kékfrankos Rosé. Száraz, Oltalom alatt álló védett eredetmegjelölésű rosé bor. 100% kékfrankos szőlőből készült, 2018 szeptember közepén szüretelve. Friss, üde, gyümölcsös illatokkal, epres-málnás ízjegyeivel egy kiváló könnyed, friss rosé.

Gere Attila – Gere Rozé ’21 (Villány) 5490- Ft

Kékfrankos, pinot noir, portugieser villányi és siklósi öreg tőkékről augusztusban szüretelve. Nem hivalkodó savak, telt ízek, ropogós gyümölcsök, szilva, fekete cseresznye, szamóca.

Santa Cristina – Cipresseto Rosato ’20 Toscana 7490- Ft

Főleg sangioveseből készült toszkán rozé, nevét a Toszkána szerte megtalálható ciprusokról kapta. Illatban virágok, eper és málna. Zamatos üdítő korty, cseresznye és más piros bogyós gyümölcsok, finom grépfrút utóízben.

Vörösborok

Stube étterem borlap

Trez Reserva Malbec ’18 9990,- Ft/palack

Intenzív meggy, szilva illatban, és finom csokoládé. Selymes és érett tanninok, fajtajelleges, illatával összhangban lévő ízvilág. Lédús, szép savak, integrált hordós jegyek. Lélegzetelállító területről, az Andok hegyvonulatának lábánál, 1000 méter feletti teraszokról. Magyar származású a birtok tulajdonosa.

Gál Tibor „Titi” Bikavér Superior ’16 (Eger) 6990,- Ft/palack

Laza, elegáns és lendületes egri bikavér vulkáni riolit tufáról szüretelt kékfrankos, kadarka, syrah, cabernet sauvignon, franc és pinot noir házasításából. Kádban spontán erjedt, 5 hektós hordóban egy évig érett. Titi első bikavére, amely pinot noirral készült, így lett még izgalmasabb, elegánsabb és könnyedebb, sok-sok piros gyümölccsel és ásványos lecsengéssel.

Bock – Ermitage ’14 (Villány) 8490,- Ft/palack

A pince birtokbora, a borvidék egyik legnépszerűbb tétele. Cabernet alapú házasítás, merlot, pinot noir, portugieser és syrah fajtákkal. Egy évig érett nagy ászokhordókban és használt barrique-ban. Gránátalma szín, a fűszeres illatban bőr, fahéj és szamóca. Fanyar meggyes korty, közepes testtel, csokoládés lecsengéssel.

Montes – Alpha Carmenére ’17 (Chile) 9490,- Ft/palack

90% carmenere, Chile zászlóshajó szőlőfajtája, plusz 10% cabernet sauvignon az Apalta-völgy, a Marchigüe-völgy és Colchagua-völgy ’Dry Farming’ művelésű ültetvényeiről. 55% új és használt francia tölgyfahordóban érett 12 hónapon át. Illatában érett fekete bogyós gyümölcsök, feketebors, dohány.

Tormaresca Torcicoda Primitivo ’19 9490,- Ft/palack

Sauska Villányi Cabernet Franc ’17 9490,- Ft/palack

Élénk vörös szín, tiszta és fűszeres illat, finom tölgy és a gyakran emlegetett sötét bogyós gyümölcsök. A korty egyensúlyos, közepes testű, kerekre csiszolt és hosszú ízű. A klasszikus villányi vörös modern formában, precízen elkészítve, élvezetes ízekkel. A beérkező szőlőt kíméletes roppantás után rövid ideig áztatták, majd tartályos erjesztés következett. Három és fél hét héjon áztatás után 8 hónap tartályos (80%) és hordós (20%) érlelés következett.

Heimann – Barbár ’17 (Szekszárd) 11990,- Ft/palack

“Van, ahol nem akarunk kompromisszumot kötni. A 2016-os Barbár ilyen bor.” A Heimann Családi Birtok életében idén ősszel minden a Barbárról szólt. Ági és Zoli tíz éve fejtették meg a házasítás receptjét, amit a mai napig követnek amikor az évjárat engedi, hogy palackba kerüljön a szekszárdi csúcsbor. Természetesen ők is egy maximalista sváb család!

Németh János – Vörös Cuvée (Szekszárd) 450,- Ft/dl, 3290- Ft

Sváb barátunk: „Kell egy csapat! Egy olyan amibe mindenki beleteszi a legjavát. Ízzel, zamattal, stabil gerinccel, üde savakkal és mindezt persze hetyke virtussal. A csapat élén a Kékfrankos bátorságával a Zweigelt gyümölcsei kacérkodnak, a Cabernet Sauvignon eleganciája pedig áldását adja a frigyhez.”

Kaiken – Estate Malbec ’19/20 (Argentína) 790,- Ft/dl, 5990- Ft

A korábbi Reserve helyett Estate nevet kapott ez az érett gyümölcsökkel, szederrel, meggyel kényeztető, finoman fás, élénken fűszeres illatú mendózai bor. Intenzív fekete gyümölcsös korty, lágy tanninok, finom pörkölt kávés jegyek, hosszú lecsengés. (40%-a fél éves francia tölgyfahordós érlelést kapott).

Kaiken Estete Cabernet Sauvignon ’19/20 (Argentína) 5990- Ft

Cabernet az Andok lábánál fekvő Agrelo ültetvényről. Piros bogyós gyümölcsök, menta, eukalipsztusz, finom hordós fűszeresség illatban, Sima tannin, intenzív ízek, fajtajelleges gyümölcsök és fűszerek, enyhe vanília a lecsengésben.

KOKTÉLOK

Gin tonic

Inverroche Gin Verdant 3390,- Ft

Prémium minőségű gin a Dél-afrikai Köztársaságból, elegáns, nőies, lágy ízű, mégis összetett, fűszeres élményt kínál fogyasztójának.
A Verdant ízvilágát alapvetően a Fynbos hegyvidékének  növényvilága határozza meg. Az édes bodza és a kamilla karakteres íze találkozik a távol-keleti fűszerekkel.

Összetevők:
4 cl gin
Barker & Quin Marula Tonic Water
vagy
Balatonic Bar Edition Tonic Water
capri
lime

Inverroche Gin Verdant tonic

Mrs. Millicent 3390,- Ft

Újhullámos magyar gin, amely a boróka mellett számos
fűszernövény és fűszer keveréke: kardamom, narancs,
bergamott és pár titkos összetevő illatát, ízeit
fedezhetjük fel benne.

Karaktere friss és egyedi, komplexitása mellett is
egyensúlyos, fűszerei izgalmasan kiegészítik egymást.
Citrusos jellege miatt önmagában is megállja a helyét,
koktélokban, klasszikus gin & tonic kombinációban is
táncol, csak hagyni kell a gint, hadd vezessen.

Összetevők:
4 cl gin
Barker & Quin Light at the Heart Tonic Water
vagy
Balatonic Tonic Water
borókabogyó
uborka

Inverroche gin Mrs. Millicent tonic

Cape Fynbos – Finest Indian 3390,- Ft

Fehér szőlőpárlatokból, négyszeres desztillációval készültprémium minőségű gin a Dél-afrikai Köztársaságból. A különleges desztillációs folyamat különleges tisztaságú párlatot eredményez. A párlatot ezután borókabogyóval és 33 különböző, kizárólag a Dél-afrikai Köztársaságban őshonos, kézzel szüretelt növénnyel vegyítik.

Ezen növények nagyrésze a méltán híres Fynbos növényvilágból származnak. Mély és komplex gyógynövényaromák, enyhe narancsos beütés, szegfűszeg és fehérbors szolgáltatja az ital gerincét.

Összetevők:
4 cl gin
Barker & Quin Finest Indian Tonic Water
vagy
Balatonic Bar Edition Tonic Water
ribizli
hibiscus
lime
erdei gyümölcsök

Cape Fynbos gin Finest Indian tonic

Cape Fynbos – Honeybush Orange 3390,- Ft

Fehér szőlőpárlatokból, négyszeres desztillációval készültprémium minőségű gin a Dél-afrikai Köztársaságból. A különleges desztillációs folyamat különleges tisztaságú párlatot eredményez. A párlatot ezután borókabogyóval és 33 különböző, kizárólag a Dél-afrikai Köztársaságban őshonos, kézzel szüretelt növénnyel vegyítik.

Ezen növények nagyrésze a méltán híres Fynbos növényvilágból származnak. Mély és komplex gyógynövényaromák, enyhe narancsos beütés, szegfűszeg és fehérbors szolgáltatja az ital gerincét.

Összetevők:
4 cl gin
Barker & Quin Finest Indian Tonic Water
vagy
Balatonic Bar Edition Tonic Water
gyömbér
narancs
fahéj

Cape Fynbos gin Honeybush orange tonic

KOKTÉLOK

Stube Spritz

Epres (Németh Janó 1 dl, saját epres limonádé, erdei gyümölcsök) 2190,- Ft

Bodzás (1 dl Stube Irsai, 4 dl házi limonádé, saját bodzaszörp, narancs, citrom, lime) 1990,- Ft

Levendulás (Stube Irsai 1 dl, 4 dl házi limonádé, narancs, citrom, lime, saját levendulaszörp) 1990,- Ft

Meggyes (Németh Janó rosé 1 dl, 4 dl házi limonádé, saját meggyszörp, erdei gyümölcsök) 1990,- Ft

Koktélok

Mojito (4 cl Bacardi, Martini, szóda, lime, menta, barnacukor) 2290,- Ft

Aperol spritz (6 cl Aperol, 1 dl Frizzante, 1 dl szóda, narancs) 2490,- Ft

Hugo (1 dl Zardetto Prosecco, 4 cl saját bodzaszörp, szóda, lime) 1990,- Ft

Campari Spritz (4 cl Campari Spritz, Sprite, narancslé, lime) 1990,- Ft

Habzó eper (1 dl Prosecco, epervelő, szóda, eper) 1690,- Ft

Limoncello-gin (4 cl Millicent gin, 2 cl Limoncello, 2 cl passion fruit, bazsalikom) 3290,- Ft

Pilis kincse (4 cl Inverroche gin, saját készítésű fenyőrügy szörp, fenyőtoboz, fenyőtoboz szirup) 3390,- Ft

SÖRÖK

Csapolt sörök

Csapolt sör Stube étterem

Paulaner világos csapolt sör: 990,- Ft/3dl, 1390,- Ft/5dl

Paulaner csapolt búzasör: 990,- Ft/3dl, 1390,- Ft/5dl

Paulaner Salvator prémium barnasör: 990,- Ft/3dl, 1390,- Ft/5dl

Üveges sörök

Paulaner Münchener lager, alkoholmentes sör 0,33l: 1190,- Ft

Paulaner Hefe-Weissbier, alkoholmentes sör 0,5l: 1590,- Ft

Paulaner Hefe-Weissbier Zitronen alkoholmentes sör 0,33l: 1290,- Ft

Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel barna búzasör 0,5l: 1590,- Ft

Cornelissen Krieken meggyes sör 4.5% 0,33 l: 1690,- Ft

Cornelissen Luxury Lager Belga sör 0,33 l: 1690,- Ft

Röviditalok

4 cl

Jägermeister: 1290,- Ft

Bacardi: 1290,- Ft

Johnny Walker: 1290,- Ft

Ballantine’s: 1290,- Ft

Jim Beam: 1290,- Ft

Finlandia: 1290,- Ft

Unicum, Unicum Szilva: 1290,- Ft

Tequila: 1290,- Ft

Jack Daniel’s: 1590,- Ft

Martini Bianco (1dl): 1390,- Ft

1 Csepp Pálinka

4 cl

Remix Stube vegyesgyümölcs. Gyümölcsös pálinka, amelyben az elmúlt évek termelésének keresztmetszetét kapjuk : 1100,- Ft

Feketecseresznye-málna pálinka. Aranyérmes pálinka, robosztus málna csokis, cseresznyés jegyekkel: 1990,- Ft

Sárgabarack pálinka. Aranyérmes pálinka, finom ízvilágában szép, krémes karakter bontakozik ki: 1700,- Ft

Besztercei szilvapálinka. Aranyérems pálinka, intenzív érett szilva illatok, szép egyensúlyban a magkarekterrel kiegészülő fanyar-édeskés ízzel: 1700,- Ft

Meggypálinka. Champion díjas pálinka, elegáns aromái szelíd konyakos ízével és hosszú lecsengéssel beégnek az emlékezetbe: 1700,- Ft

Golden Cascara. Az aranyérmes Piros Veltelini szőlőpálinka és a Costa Ricából származó Geisha kávé gyümölcsének tökéletes együttese, amely mély nyomot hagy maga után: 1990,- Ft

Kávékülönlegességek

Bányai Coffee

Stube kávé 2021

Bányai Coffee

Costa Rica – Alajuela régió – Naranjo tartomány – Cirri Sur település – Lourdesi völgy: itt található a 11 hektáros Finca Bányai.

Bányai László, a magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.

Az eljárással feldolgozott kávéik rendre 90 pont feletti értékelést kapnak (SCA standard), így „EXCELLENT” minősítésűnek számítanak. Az ültetvényt biodinamikus szemlélettel gondozzák, magyar mikrobiológiai talaj és növénykondicionáló készítményeket alkalmaznak. Az ültetvényen termelt Caturra és Catuai variánsok egy részét a régióra jellemző „honey” eljárással dolgozzák fel, ez a tétel képezi a STUBE Kávé alapját.

Az elmúlt években sokat kísérleteztek vele, hogy miként tudnának egy „speciality” minőségű, ám közérthető, cseppet sem megosztó kávét pörkölni. A „Csokis Kuglóf” megalkotásánál kifejezett cél volt, hogy a klasszikus kávé ízek kedvelőinek készítsünk egy olyan kávét, mely mentes a sötét pörkölésű, mondhatni klasszikus kávék kevésbé szerethető keserűségétől, de ne domináljanak benne az „újhullámos” kávékra jellemző savak. A pörkölésnél mindent elkövettünk, hogy a bab hőmérsékletének növekedése egyenletes legyen úgy, hogy a pörkölési idő az „újhullámos” stílushoz képest meg lett nyújtva. Az eredmény egy zseniális kávé, ami ízében egy karakteres étcsokoládé alapra épül, amit leginkább az aszalt szilvára emlékeztető édes gyümölcsösség egészít ki.

Ristretto: 750,- Ft

Espresso: 750,- Ft

Espresso Macchiato: 790,- Ft

Hosszúkávé: 790,- Ft

Doppio: 1190,- Ft

Americano: 750,- Ft

Cortado: 950,- Ft

Capuccino: 990,- Ft

Latte Macchiato: 1190,- Ft

Melange: 1290,- Ft

Jegeskávé: 1190,- Ft

Rasentin: 890,- Ft

Teák és meleg italok

Dilmah szálas teák: 1390,- Ft

Brilliant Breakfast, Mango & Strawberry, Pure Peppermint Leaves, Mediterranean Mandarin, The Original Earl Grey, Blueberry & Pomegranate, Moroccan Mint Green Tea, Supreme Ceylon Single Origin

Koffeinmentes teák: Blood Orange & Eucalyptus, Natural Infusion of Blueberry, Elderflower  & Apple Infusion

Házi limonádé

Bodzás limonádé: 890,- Ft/3 dl, 1290,- Ft/5 dl

Levendulás limonádé: 890,- Ft/3 dl, 1290,- Ft/5 dl

Citromos limonádé: 890,- Ft/3 dl, 1290,- Ft/5 dl

Málnás limonádé: 990,- Ft/3 dl, 1490,- Ft/5 dl

Epres limonádé: 990,- Ft/3 dl, 1490,- Ft/5 dl

Meggyes limonádé: 990,- Ft/3 dl, 1490,- Ft/5 dl

Fenyőrügy: 1490,- Ft/3 dl

Üdítők

Coca Cola üveges: 490,- Ft/0,25l

Coca Cola Light üveges: 490,- Ft/0,25l

Coca Cola Zero üveges: 490,- Ft/0,25l

Fanta üveges: 490,- Ft/0,25l

Gyömbér üveges: 490,- Ft/0,25l

Tonic üveges: 490,- Ft/0,25l

Sprite üveges: 490,- Ft/0,25l

Ásványvíz szénsavas: 490,- Ft/0,33l

Ásványvíz szénsavmentes: 490,- Ft/0,33l

Fuze tea citromos: 490,- Ft

Fuze tea barackos: 490,- Ft

Cappy narancslé, őszibaracklé, almalé, ananászlé: 220,- Ft/dl

Szóda: 60,- Ft/dl

Üveges szóda: 750,- Ft/9 dl

Rendeljen online, házhoszállítással!

Foglaljon asztal most a Stube Étterembe!

Értesüljön ajánlatainkról, rendezvényeinkről!

Kövesse a Stube étterem Facebook és YouTube oldalát!

ONLINE RENDELÉS TELEFONOS RENDELÉS